ATEX - Räjähdysvaarallisten tilojen turvallisuuskoulutus 23.9.2021 Mahdollista myös osallistua etänä.

Koulutus alkaa / päättyy

Koulutus alkaa: 23.9.2021 klo 08:00 ja päättyy 23.9.2021 klo 16:00

Ilmoittautuminen loppuu

22.9.2021

• Mitä ATEX on ja ketä se koskee?
  • Tilaluokitus
  • Ex-luokat
  • Aineominaisuudet
  • Ex-rakenteet
  • Suunnittelu
  • Hankinnat
  • Asennus
  • Tarkastukset (viranomaistarkastukset sekä sisäiset tarkastukset)
  • Dokumentointi
  • Räjähdyssuojausasiakirja
  • Kunnossapito Ex-alueella
  • Ex-laitteiden korjaaminen
  • Työskentely Ex-alueella
  • Staattinen sähkö
  • Mekaaniset laitteet
  • Tentti

Koulutuksen tavoite

ATEX-direktiivin uusittu standardi SFS-EN 60079-14 on astunut voimaan ja sen myötä vaaditaan asianmukainen koulutus niiltä henkilöiltä, jotka tekevät sähkö-tai automaatiotöitä Ex-alueella, tai suunnittelevat Ex-tiloihin. Koulutus antaa kattavat tiedot räjähdysvaarallisten tilojen turvallisuuteen liittyvistä vaatimuksista. ATEX-koulutus antaa valmiudet käyttö- ja kunnossapitohenkilökunnalle oikeaan dokumenttien ja merkintöjen tulkintaan sekä turvalliseen työhön ATEX-tiloissa.

Koulutuksen kohderyhmä

• Sähkö- ja automaatiohenkilöstö (asentajat, päälliköt, käytön ja töiden johtajat)
  • Suunnittelijat (sähkö- ja automaatio, mekaniikka, putkisto, LVI jne.)
  • Palavien nesteiden vastaavat
  • Turvallisuusvastaavat (turvallisuuspäälliköt jne.)
  • Räjähdyssuojausasiakirjan laatijat ja ylläpitäjät
  • Kone- ja LVI-puolen vastuuhenkilöt
  • Kaikki ne jotka määrittelevät ja hankkivat laitteita Ex-tiloihin (esim. rakennusurakoitsija).
  • Osastopäälliköt (osastoilta missä käsitellään palavia kaasuja, nesteitä tai pölyjä).
  • Laboratoriohenkilökunta (jos laboratorioissa käsitellään palavia nesteitä tai pölyjä).
  • Esim. teollisuuslaitoksissa ja vastaavissa, vaatimukset koskevat myös urakoitsijoita (suunnittelijat ja asentajat).

Kouluttaja

Kjell Hellsten

Koulutuspaikka

Ravintola Kippi koulutustila Kide Mikontie 11, Kokkola. Etänä Zoomin kautta, osallistuja saa ilmoitettuun sähköpostiin linkin.

Koulutuksen hinta

255 € +alv 24 %. Hintaan sisältyy koulutusmateriaali sähköisessä muodossa, tentti, todistus sekä aamu- ja iltapäiväkahvi ja lounas

Maksuehdot

14 päivää netto koulutuksen jälkeen